maatschappelijk-verantwoord-ondernemen-den-bosch

Gouden Green Key label

FAQ's 

 • Inchecken

  Inchecken

  Vanaf 14:00 uur
  Eerder inchecken is alleen mogelijk op basis van beschikbaarheid. Uiteraard is het wel altijd mogelijk om alvast uw bagage af te geven en op te slaan in onze speciale opslagruimte.

 • Uitchecken

  Uitchecken

  vóór 12.00 uur
  Heerlijk uitslapen op zondag en pas om 17.00 uur uitchecken? Boek onze "Lazy Sunday"  voor vanaf slechts   € 17,50 extra per kamer! (alleen o.b.v. beschikbaarheid)

 • Ontbijtbuffet

  Buffet

  € 17,00 per persoon. Voor kinderen hanteren wij speciale tarieven!
  maandag t/m vrijdag: 6.30 uur tot 10.00 uur
  zaterdag: 07.00 uur tot 11.00 uur
  zondag: 08.00 uur tot 11.30 uur

 • Parkeren

  Parkeren

  € 13,75 per 24 uur. Onze speciale parkeertarieven zijn alleen geldig in de openbare parkeergarage De Tolbrug.
  Indien u gebruik maakt van een navigatiesysteem, adviseren wij u om het adres "Tolbrugstraat" in te voeren. Via deze straat komt u bij parkeergarage De Tolbrug, die gelegen is tegenover de ingang van Golden Tulip Hotel Central. De garage is tot 21.00 uur geopend. Na 21.00 uur dient u zich eerst te melden bij onze receptiemedewerkers voor een toegangskaartje.

 • Cadeau cheque

  Cadeau cheque

  Geef een Golden Tulip Cadeau Cheque! Deze cadeaubon is geheel naar uw eigen wensen in te vullen. Wat dacht u van een heerlijk culinair Candle Light diner of een van onze vele aantrekkelijke arrangementen? Wandelen, fietsen of volop winkelen. Meer informatie? Vraag het aan onze medewerkers. Wij zijn u graag van dienst!

 • Rookbeleid

  Rookbeleid

  Alle kamers, zalen en openbare ruimtes in het hotel zijn geheel rookvrij! Tegenover de receptie bevindt zich een speciale "rokers" lounge.

 • Greenkey

  Greenkey

  Sinds 2011 heeft Hotel Central het Gouden Green Key certificaat, het certificaat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen; een bijzondere aanvulling op de service die wij onze gasten graag willen geven! De Green Key is hét Internationale duurzaamheidkeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. De Green Key betekent dat een onderneming substantieel meer aan milieubeleid doet dan de wet- en regelgeving verlangt. Zo stelt Green Key duidelijke richtlijnen op het gebied van duurzaam kantoorbeleid, gas, water- en energiebesparing, catering en het scheiden van afval.

 • Huisdieren

  Huisdieren

  In het gehele hotel zijn er geen huisdieren toegestaan.

 • Congres- en vergaderclassificatie

  Congres- en vergaderclassificatie

  Sinds 16 september 2011 beschikt Golden Tulip Hotel Central over 4 (van de 5) vergaderhamers. Dat betekent dat onze accommodatie een zakelijke luxueuze uitstraling heeft en voldoet aan de strengste technische vereisten voor vergaderen. Met deze 4 hamer status positioneren wij ons op de plek waar wij willen zijn: kwaliteit, service en toch betaalbaar.

Gouden Green Key

  Sinds jaar en dag houdt Golden Tulip Hotel Central zich bezig met
 duurzaam en verantwoord ondernemen. Na een zeer uitgebreide controle
 zijn wij wederom officieel gecertificeerd met het Green Key Label, en nog wel het hoogst haalbare namelijk GOUD!

De Green Key is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. De Green Key betekent dat een onderneming substantieel meer aan milieubeleid doet dan de wet- en regelgeving verlangt. Zo stelt Green Key duidelijke richtlijnen op het gebied van duurzaam kantoorbeleid, gas-, water en energiebesparing, catering en het scheiden van afval.

Enkele voorbeelden van acties die Golden Tulip Hotel Central al ondernomen heeft:

 • √ het bevorderen van de bewustwording onder de gasten en medewerkers
 • √ het actief verminderen van papier-, stroom- en gasverbruik
 • √ het actief scheiden van het afval
 • √ het gebruik van 100% milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen
 • √ aangepaste verlichting middels LED- en spaarlampen in het gehele hotel
 • √ het gebruik van een WTW (warmteterugwinning)-installatie in het fitness centrum
 • √ de aanschaf van een nieuwe CV naar aanleiding van een advies uit het Energiemaat
 •    Onderzoek
 • √ de airconditioning van de zalen is volledig ecologisch verantwoord vernieuwd en
 •    CO2 gestuurd
  √ Samenwerking met andere Bossche bedrijven in het BEC overleg op en zoeken
      naar slimme oplossingen
  √ Maatregelen/investeringen 2014: elektrische laadpalen voor het opladen van elektrische
     auto's en/of fietsen, facturering via e-mail en afvalreductie

Ook in de samenwerking met de leveranciers en andere partijen neemt het duurzaam & maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke plaats in. Wat dacht u van de speciale vaararrangementen, die geldig zijn t/m eind oktober; heerlijke vaartochten op de Binnendieze in een van de elektrische fluisterbootjes...! Of het gebruik van verse (seizoens)producten en o.a. tongfilet met MSC keurmerk. Ook de duurzame en elektrische stadbus mag niet gemist worden.

Volgens Karin Rademaker, directeur van Golden Tulip Hotel Central: "In Hotel Central voeren wij op alle afdelingen een duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleid. Op onze manier willen wij graag een steentje bijdragen aan een goed milieu op een verantwoorde manier." Het Green Key certificaat is een bijzondere aanvulling op de service die Hotel Central graag aan haar gasten wil geven. Naast de uitstekende kwaliteit, gecombineerd met de vriendelijkheid en hartelijkheid van onze medewerkers, staat ook het duurzame ondernemen hoog in ons vaandel! Dit alles zorgt ervoor dat onze gasten zich senang voelen in hun "Second Home".

 

Bekijk het behaalde certificaat voor de Gouden Green Key.