X
Maak direct uw reservering

Bel +31(0)73 - 6 926 926 voor hulp of informatie of mail naar info@hotel-central.nl

Romeinenweek in het Noordbrabants museum 28-04-2018

Tijdens de 5e editie van de Nationale Romeinenweek zijn er in heel het land allerlei evenementen voor jong en oud. In Het Noordbrabants Museum is er een hele tentoonstellingszaal ingericht over de Romeinen in Brabant. Leef je uit op de ontdekstations, bekijk hoe de maquettes tot leven komen en ontdek wat wij allemaal hebben geleerd van de romeinse soldaten, boeren en priesters. De Romeinenzaal is ingericht op kinderhoogte en zit boordevol filmpjes.

Romeinen in Brabant
De grens van het Romeinse rijk liep in Nederland langs de grote rivieren. Brabant lag dus nog nét binnen het Romeinse Rijk. Vergeleken met een Romeinse villa was een Brabantse boerderij maar een armoedig gebouw. De Brabantse boeren hebben dan ook veel van de Romeinen geleerd. Langzaam maar zeker namen de Brabanders steeds meer dingen van de Romeinen over. Hierbij ging het niet alleen om nieuwe materialen en technieken. Ook de Romeinse goden kregen een plaats in het geloof van de Brabanders.

Rondleiding: Romeinen kijken met je handen
Niets aanraken in het museum? In deze rondleiding mag dat juist wél! De kinderen krijgen uitgebreid de kans om Romeinse voorwerpen met hun eigen handen te onderzoeken. Stuur bijvoorbeeld met een Romeinse helm op je hoofd geheime boodschappen op een wastablet naar elkaar.

Doelgroep het hele gezin
Aantal deelnemers max. 15 personen(vol = vol)
Tijdstippen 13 - 14.00 uur
  15 - 16.00 uur
Locatie Romeinenzaal Het Noordbrabants Museum
Reserveren Niet mogelijk, aanmelden bij de kassa.

Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
's-Hertogenbosch

Tarieven
Volwassenen €12
Kinderen tot 18 jaar gratis
Museumkaart gratis
Vrienden gratis

Openingstijden
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.
Op maandag is het museum gesloten.