X
Maak direct uw reservering

Bel +31(0)73 - 6 926 926 voor hulp of informatie of mail naar info@hotel-central.nl

Jazz in Duketown 18-05-2018

Van 18 t/m 21 mei vindt op verschillende podia in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch de 45e editie van Jazz in Duketown plaats en de eerste artiesten die optreden, zijn bekend. Eén van de grote namen op het grootste gratis jazzfestival van Nederland is de Amerikaanse jazzgitarist en compnist John Scofield. John Scofield, met drummer Bill Stewart en toetsenist Gerald Clayton, komt met zijn project ‘Country for Old Men’ waarmee hij jazz combineert met blues en country. Onder meermaken deel uit van de groep. Scofield werkte eerder samen met uiteenlopende en bekende musici als Miles Davis, Chet Baker, Brad Mehldau, Herbie Hancock en Jaco Pastorius.

Andere grote naam is de Amerikaanse saxofonist James Carter. Bekend van de samenwerking met de muzikanten Wynton Marsalis, Dee Dee Bridgewater en de Mingus Big Band . Carter komt met zijn knallende groep ‘Elektrik Outlet’ naar het gratis jazzfestival. Meer namen en bijzonderheden in het programma worden later bekendgemaakt.

JAZZ IN DUKETOWN IN BRASSERIE CÉ

Vrijdag 18 mei 2018
18.30 - 23.00 uur                  

Playing 'The American Songbook' by Deborah Carter
Sebastiaan van Bavel, Eric Timmermans en Marc Schenk

Zaterdag 19 mei 2018
20.00 - 23.45 uur

JAM Session met Paul Poulissen
Eric Timmermans en Hans van Oosterhout

Zondag 20 mei 2018
20.00 - 23.45 uur

Playing 'The American Songbook' by Baer Traa
Johan Clement, Eric Timmermans en Gijs Dijkhuizen


Jazz in Duketown trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers en richt zich op jazz en aanverwante stromingen van nu en wordt tijdens het Pinksterweekend voor de 45e keer georganiseerd. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. Jazz in Duketown is onderscheidend, dynamisch en kwalitatief altijd van een hoog niveau. Geen enkel ander jazzfestival biedt zulke hoogwaardige programmering volledig gratis aan. Geen wonder dat er steeds meer interesse is voor het festival. Rond de 150.000 bezoekers van binnen en buiten de stad komen op de unieke Bossche gastvrijheid en de muziek af. Muzikanten omarmen het festival en zijn er graag te gast. Dit biedt het festival steeds meer kansen voor bedrijven om zichzelf te profileren.

Meer informatie: www.jazzinduketown.nl