1. Voer de code in

Design Museum Den Bosch

Op loopafstand van het hotel vindt u het Design Museum Den Bosch Hier vindt u moderne kunst, met vooral hedendaagse beeldende kunst en vormgeving. Het museum is gespecialiseerd in Keramiek en sieraden.

Jaarprogramma Design Museum Den Bosch

De poster is dood   
7 maart 2020 t/m 15 november 2020

We worden omringd door plaatjes: reclames vechten overal om onze aandacht. Maar waar posters vroeger stil stonden, wordt onze blik nu steeds vaker getrokkken door bewegende beelden. De traditionele grafische vormgeving op papier wordt zo langzaamaan vervangen door motion design op schermen. In de tentoonstelling 'De poster is dood' presenteert Design Museum Den Bosch het werk van acht ontwerpbureaus die een rol spelen in de opkomst van de digitale reclamevormgeving in de buitenruimte. 

Stigmergie - Leren van mieren  
26 september 2020 t/m 15 november 2020

Studenten van de masteropleiding Social Design, Contextual, Informatie Design en The Critical Inquiry Lab aan de Design Academy Eindhoven presenteren hun onderzoek naar het thema stigmergie. Wat kan dit concept betekenen voor ontwerpers? 

The Politics of Design - Victor Papanek                                                                                     
Nu te zien t/m 7 februari 2021

Dit najaar presenteert Design Museum Den Bosch het werk van de visionaire designer, criticus en activist Victor Papanek (1923 - 1998). Zijn beroemde boek Design for the Real World: Human Ecology en Social Change (1970) staat voor een radicale visie op ontwerpen waarin duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid belangrijker zijn dan consumptie en commercie. De tentoonstelling toont zowel een retrospectief van zijn werk als de manier waarop jonge ontwerpers meer dan ooit met deze thema’s bezig zijn. 

Informatie/tickets

 
Kamers
Arrangementen
Noordbrabants Museum
Highlights Den Bosch