1. Voer de code in

Design Museum Den Bosch

Op loopafstand van het hotel vindt u het Design Museum Den Bosch Hier vindt u moderne kunst, met vooral hedendaagse beeldende kunst en vormgeving. Het museum is gespecialiseerd in Keramiek en sieraden.

Jaarprogramma Design Museum Den Bosch

 

The Politics of Design - Victor Papanek                                                                                     
19 november 2020 t/m 28 maart 2021

Dit najaar presenteert Design Museum Den Bosch het werk van de visionaire designer, criticus en activist Victor Papanek (1923 - 1998). Zijn beroemde boek Design for the Real World: Human Ecology en Social Change (1970) staat voor een radicale visie op ontwerpen waarin duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid belangrijker zijn dan consumptie en commercie. De tentoonstelling toont zowel een retrospectief van zijn werk als de manier waarop jonge ontwerpers meer dan ooit met deze thema’s bezig zijn. 

Touching Worlds - Ontdek de keramiekcollectie   
19 november 2020 t/m 1 oktober 2021

Bovenaan de monumentale, gedraaide trap van het museum is een nieuwe vaste collectietentoonstelling te zien met keramiek van onder andere Pablo Picasso en Kenneth Price.

De Oostenrijkse - Avant garde 
20 februari 2021 t/m 13 juni 2021

Niet Woodstock, maar Wenen was het centrum van de tegencultuur in de jaren zestig en zeventig! In deze tentoonstelling ontdek je de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van De Oostenrijkse avant-garde. Deze groep Oostenrijkse ontwerpers liet zich niet begrenzen door traditionle ontwerpdisciplines en maakte gebouwen, omgevingen, objecten, mode, performances, meubilair en zelfs ervaringen. 

 

Informatie/tickets

 
 
 
Kamers
Arrangementen
Noordbrabants Museum
Highlights Den Bosch