1. Voer de code in

Bezoek het Noordbrabants Museum tijdens uw verblijf

Binnen 5 minuten loopt u van Hotel Central over de Markt naar het Noordbrabants Museum. Hier wordt de geschiedenis van Noord-Brabant tentoongesteld en kunt u de wisselende collectie kunst en historische verzamelingen bekijken.

 

Jaarprogramma Noordbrabants Museum

Eigen collectie Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum toon de kunst, geschiedenis en cultuur van Brabant. Daarnaast maken we tentoonstellingen met (inter)nationale aantrekkingskracht en besteden we regelmatig aandacht aan de Brabantse schilders Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters.

Tijdelijke tentoonstellingen

Henk Visch - Gijs van Lith. En dehors des murs du palais  
4 maart – 8 november 2021

De kunstenaars Henk Visch (Eindhoven, 1950) en Gijs van Lith (Eindhoven, 1984) behoren tot een verschillende generatie. Hun kunst is wezenlijk anders, maar juist daarom interessant om samen te brengen. Want hoe interacteren de werken met elkaar? Trekken ze elkaar aan of stoten ze elkaar af? En welk spel ontstaat er tussen abstractie en figuratie? 

Brabants nieuwe - Avans Hogeschool 
3 oktober – 13 december 2020

Onder de noemer 'Brabantse Nieuwe' krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabantse Museum. Avans Hogeschool sponsort als partner van het museum deze tentoonstellingenreeks en ondersteunt de visie van het museum, dat ontwikkeling van talent en samenwerking hand in gang gaan. Deze reeks is te zien in de Tuingalerij van het museum. 

Asjemenou - De Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen 
10 oktober – 24 januari 2021

In samenwerking met de Volkskrant en uitgeverij Thomas Rap presenteert Het Noordbrabants Museum Een Geschiedenis van de Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen. Ieder voorwerp, geselecteerd door twee journalisten van de Volkskrant, heeft een eigen verrassend verhaal. Samen vormen deze verhalen een unieke cultuurhistorische tentoonstelling.

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

INFORMATION / TICKETS

 
Kamers
Arrangementen
Design Museum
Highlights Den Bosch