1. Voer de code in

Bezoek het Noordbrabants Museum tijdens uw verblijf

Binnen 5 minuten loopt u van Hotel Central over de Markt naar het Noordbrabants Museum. Hier wordt de geschiedenis van Noord-Brabant tentoongesteld en kunt u de wisselende collectie kunst en historische verzamelingen bekijken.

Jaarprogramma Noordbrabants Museum

Eigen collectie Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum toon de kunst, geschiedenis en cultuur van Brabant. Daarnaast maken we tentoonstellingen met (inter)nationale aantrekkingskracht en besteden we regelmatig aandacht aan de Brabantse schilders Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters.

Tijdelijke tentoonstellingen

Shao Fan. Between Truth & Illusion
15 feb – 18 oktober 2020

De Chinese hedendaagse kunstenaar Shao Fan (1964, Beijing) combineert kunst en design met een diepgaande kennis van de Chinese cultuur. Hij is een meester in de techniek van de klassieke inkttekening. Zijn monumentale werken tonen dieren zoals apen en hazen. Shao Fan zijn eerste solotentoonstelling komt tot stand met de steun van de Renschdael Art Foundation en Galerie Urs Meile Lucerne.


Meesterwerken uit Wenen. Vlaamse en Hollandse meesters uit de Gemäldegalerie en het Kupferstichkabinett van de Akademie der bildenden Künste Wien
15 feb – 6 september 2020

Ruim 50 topstukken uit deze indrukwekkende Weense collectie van de Gemäldegalerie van de Akademie in We-nen komen naar Het Noordbrabants Museum. De exposi-tie toont werken van Nederlandse en Vlaamse meesters, waaronder Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck en Jan Weenix. Het is de eerste keer dat er zo’n groot deel van de collectie wordt gepresenteerd op Nederlandse bodem.

Brabantse Nieuwe - Fang Mij
 22 jul – 27 september 2020

In het werk van Fang Mij zijn kleurrijke weefsels en structuren te zien. Deze spelen zich af zowel op celniveau van het menselijk lichaam als in het mysterieuze heelal. De reeks kleine tekeningen zijn onderverdeeld in families. ‘Moeten werken altijd op zichzelf kunnen staan?’, bevraagt ze. Vanuit de Chinese cultuur heeft ze meegekregen dat er grote kracht te vinden is in de onderlinge verbondenheid van een familie, een functionerend geheel naast het individu.


Asjemenou - De Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen
10 oktober – 24 januari 2021

In samenwerking met de Volkskrant en uitgeverij Thomas Rap presenteert Het Noordbrabants Museum Een Geschiedenis van de Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen. Ieder voorwerp, geselecteerd door twee journalisten van de Volkskrant, heeft een eigen verrassend verhaal. Samen vormen deze verhalen een unieke cultuurhistorische tentoonstelling.


Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

INFORMATION / TICKETS

Kamers
Arrangementen
Design Museum
Highlights Den Bosch