Beste prijsgarantie
Golden Tulip Hotel Central

Beste prijsgarantie

BOEK UW KAMER! 

BOEK UW TAFEL!

Onze
website
Andere
boeking sites
Beste prijsgarantie
Direct contact met ons team
Geen extra reserveringskosten
  1. Voer de code in

Bezoek het Noordbrabants Museum tijdens uw verblijf

Binnen 5 minuten loopt u van Hotel Central over de Markt naar het Noordbrabants Museum. Hier wordt de geschiedenis van Noord-Brabant tentoongesteld en kunt u de wisselende collectie kunst en historische verzamelingen bekijken.

Jaarprogramma Noordbrabants Museum

Eigen collectie Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum toon de kunst, geschiedenis en cultuur van Brabant. Daarnaast maken we tentoonstellingen met (inter)nationale aantrekkingskracht en besteden we regelmatig aandacht aan de Brabantse schilders Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters.

Tijdelijke tentoonstellingen

Hans van Hoek. Kimono’s
21 sep 2019 – 19 jan 2020

Hans van Hoek is een Brabantse kunstschilder,  aquarellist, keramist en houtsnijder. Kenmerkend is dat hij vaak sculpturale lijsten om zijn schilderijen maakt. Het Noordbrabants Museum presenteert een reeks van 11 schilderijen met kimono’s. Van Hoek schildert steeds dezelfde kimono op een andere manier. Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door BorzoGallery.

Shao Fan. Between Truth & Illusion
15 feb – 14 mei 2020

De Chinese hedendaagse kunstenaar Shao Fan (1964, Beijing) combineert kunst en design met een diepgaande kennis van de Chinese cultuur. Hij is een meester in de techniek van de klassieke inkttekening. Zijn monumentale werken tonen dieren zoals apen en hazen. Shao Fan zijn eerste solotentoonstelling komt tot stand met de steun van de Renschdael Art Foundation en Galerie Urs Meile Lucerne.


Meesterwerken uit Wenen. Vlaamse en Hollandse meesters uit de Gemäldegalerie en het Kupferstichkabinett van de Akademie der bildenden Künste Wien
15 feb – 1 jun 2020

Ruim 50 topstukken uit deze indrukwekkende Weense collectie van de Gemäldegalerie van de Akademie in We-nen komen naar Het Noordbrabants Museum. De exposi-tie toont werken van Nederlandse en Vlaamse meesters, waaronder Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck en Jan Weenix. Het is de eerste keer dat er zo’n groot deel van de collectie wordt gepresenteerd op Nederlandse bodem.

Tatsuo Miyajima
4 jul – 18 okt 2020

De Japanse kunstenaar Tatsuo Miyajima (Tokio, 1957) had eerder solo tentoonstellingen in o.a. Sydney, Beijing en San Francisco. Hij staat bekend om zijn sculpturen en installaties opgebouwd met LED-tellers van verlichte cijfers. De cijfers kenmerken de oneindige reis van het leven. Zijn artistieke uitgangspunten zijn: “Keep Changing, Connect with Everything, Continue Forever.”


Een geschiedenis van  de Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen
20 jun – 27 sep 2020

In samenwerking met de Volkskrant en uitgeverij Thomas Rap presenteert Het Noordbrabants Museum Een Geschiedenis van de Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen. Ieder voorwerp, geselecteerd door twee journalisten van de Volkskrant, heeft een eigen verrassend verhaal. Samen vormen deze verhalen een unieke cultuurhistorische tentoonstelling.


Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

INFORMATION / TICKETS

Kamers
Arrangementen
Design Museum
Uit Tips