1. Voer de code in

Bezoek het Noordbrabants Museum tijdens uw verblijf

Binnen 5 minuten loopt u van Hotel Central over de Markt naar het Noordbrabants Museum. Hier wordt de geschiedenis van Noord-Brabant tentoongesteld en kunt u de wisselende collectie kunst en historische verzamelingen bekijken.

 

Jaarprogramma Noordbrabants Museum

Eigen collectie Noordbrabants Museum
Het Noordbrabants Museum toon de kunst, geschiedenis en cultuur van Brabant. Daarnaast maken we tentoonstellingen met (inter)nationale aantrekkingskracht en besteden we regelmatig aandacht aan de Brabantse schilders Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters.

Tijdelijke tentoonstellingen

Monumentale werken - Eva Jospin
13 maart tot en met 19 september 2021 

In het Noordbrabants museum wordt het werk van de internationale Eva Jospin tentoongesteld. Eva verwerkt heel eenvoudig karton in haar kunstwerken en tovert deze om naar indrukwekkende kunstwerken. Eva Jospin werkt met biologisch afbreekbaar karton wat ondanks de grootte erg fragiel is en zeer verfijnd werk levert. De tentoonstelling van Eva Jospin neemt je mee door een spookjesachtig landschap. Het Noordbrabants museum organiseert jaarlijks in samenwerking met de renschdael art foundation tentoonstellingen voor succesvolle internationale kunstenaars. de afgelopen jaren zijn hier al eerdere debutanten hiervoor in aanmerking gekomen. Dit jaar is dit Eva Jospin met haar monumentale kartonnen kunstwerken.

Brabants nieuwe - Avans Hogeschool 
19 december 2020 – 14 maart 2021

Onder de noemer 'Brabantse Nieuwe' krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabantse Museum. Avans Hogeschool sponsort als partner van het museum deze tentoonstellingenreeks en ondersteunt de visie van het museum, dat ontwikkeling van talent en samenwerking hand in gang gaan. Deze reeks is te zien in de Tuingalerij van het museum. 

Asjemenou - De Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen 
10 oktober – 24 januari 2021

In samenwerking met de Volkskrant en uitgeverij Thomas Rap presenteert Het Noordbrabants Museum Een Geschiedenis van de Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen. Ieder voorwerp, geselecteerd door twee journalisten van de Volkskrant, heeft een eigen verrassend verhaal. Samen vormen deze verhalen een unieke cultuurhistorische tentoonstelling.

Poezie van de Peel - Martien Coppens, Gerrit van Bakel en Johan Claassen 
7 november – 21 februari 2021

De tentoonstelling poezie van de Peel combineert het werk van drie Brabantse kunstenaars: Martien Coppens, Gerrit van Bakel en Johan Claassen. Het drietal is onlosmakelijk verbonden met het boerenleven in de Peel. Een hoogveengebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg. Ondanks de verschillen in discipline hanteren ze dezelfde thema's: De boerengemeenschap, Cyclus van seizoene en verbondenheid met de natuur. 

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

INFORMATION / TICKETS

 
 
Kamers
Arrangementen
Design Museum
Highlights Den Bosch