KLM-huisje-hotel-central
20180823_visitbrabant_denbosch_hr_007_8078
het-noordbrabants-museum---20190509_visit_brabant_001-7460
loonse-en-drunenseduinen_20190621_visitbrabant_hr_007_0016
20180823_visitbrabant_denbosch_hr_023_8223
Beste Prijsgarantie
 — 
Voer de code in

Activiteiten in Den Bosch?


Het is fijn om te weten wat u in onze mooie stad kunt doen, daarom hebben wij voor u een kort overzicht geschreven. Dit zijn volgens Hotel Central de leukste activiteiten in Den Bosch.


Wandelen & Fietsen

Ontdek bijzondere wandel- en fietsroutes die door en rondom Den Bosch lopen. Hier heeft u alle ruimte om gezamenlijk tot rust te komen in de Moerputten, Bossche Broek of het Kanaalpark, waar u bloemrijke hooilanden en graslanden vindt en lekker uit kan waaien! De wandelroutes van De Paadjesmakers zijn een echte aanrader!

Bekijk de routekaart


Varen

Ben je in Den Bosch, dan mag een vaartocht over de Binnendieze niet ontbreken. Je vaart onder huizen en panden door en ontdekt een uniek waterstelsel leer op het water hoe je zelfgemaakte Bossche Bollen maakt. Er zijn legio mogelijkheden!

 

Golfen

In Cromvoirt, onder de rook van ’s-Hertogenbosch, ligt één van Europa’s toonaangevende golfbanen, Bernardus Golf. Een uitdagende 18 holes championship course, host van het Dutch Open in 2021, 2022 en wederom in 2023. Beleef een onvergetelijke dag Bernardus en word lid voor een dag en neem een les bij een pro van de Bernardus Academy.

Musea

In het museumkwartier van Den Bosch bevinden zich twee musea onder één dak: het Design Museum Den Bosch en het Noordbrabants Museum. Het kwartier bestaat uit een serie bijzondere gebouwen daterende van eind 18e tot begin 21e eeuw. Deze zijn rond de prachtige binnentuin aaneengeregen. waardoor het ene museum ongemerkt in het andere overgaat. Gezamenlijk bieden de musea, naast hen omvangrijke aanbod aan kunst en cultuur, een onwijs leuk dagje uit!

 

Vincent van Gogh

De in Brabant geboren en getogen kunstenaar Vincent van Gogh (1853-1890) heeft de laatste jaren een steeds prominentere plaats gekregen in Het Noordbrabants Museum. In het landschap en onder de bevolking van zijn geboortestreek vond hij zijn inspiratie en koos hij de thematiek waaraan hij zijn hele kunstenaarsleven trouw bleef. Reden om hieraan een volledige expositieruimte te wijden. Vanaf 26 maart 2021 opent het museum de permanente, omvangrijke presentatie Van Gogh in Brabant. Schilderijen, brieven, foto's, animaties en andere objecten vertellen over Van Goghs beginnend kunstenaarschap en over de verbondenheid met zijn geliefde Brabant.

Historische highlights

Herbeleef het verleden in de Sint-Janskathedraal, een rijk versierde gothische kerk die tussen 1380 en 1520 is gebouwd. Een uniek bouwwerk in Nederland met tevens een schitterend uitzicht vanuit de toren. Het stadhuis op de markt, daterend uit 1670. Een bijzonder pand dat u tijdens kantooruren binnen kunt bekijken! Vaar in een karakteristieke open boot, onder de bebouwing door en ontdek de historische waterlopen en imposante vestingwerken van de Brabantse hoofdstad. Benieuwd naar andere highlights in Den Bosch? Lees hier verder.

 

Wist u dat

.....de KLM traditiegetrouw op haar verjaardag 7 oktober, het nieuwe KLM-Huisje bekend maakt. Dit jaar staat de inspiratie voor het Delfsblauwe huisje dat in World Businessclass aan passagiers wordt uitgedeeld, in 's-Hertogenbosch! Het 800 jaar oude pand 'De Moriaan' is het KLM-huisje nummer 101 geworden. Dit pand bevindt zich maar op 67 meter van ons hotel af! Helaas hebben we niet allemaal de mogelijkheid om te vliegen op dit moment. Maar het bewonderen van 'De Moriaan' in het echt kan natuurlijk wel! 

We hopen dat je een goed idee hebt gekregen van de mogelijke activiteiten in Den Bosch. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Laat het ons vooral weten.

cultuurstad-vh-zuiden_museum
reuze-eend

Video's