1. Voer de code in

Wat gaat u doen in Den Bosch?


Het is fijn om te weten wat u in onze mooie stad kunt doen, daarom hebben wij voor u een kort overzicht geschreven. Dit zijn volgens Hotel Central de leukste activiteiten in Den Bosch.

Bossche Zomer
De Bossche Zomer start met 5 kwartieren (stadsdelen) die samen een lint door de stad vormen met de historische binnenstad als stralend middelpunt. Ga voor een nieuw avontuur, verbreed je horizon, ontdek de schoonheid en laat uw verrassen door oprechte gastvrijheid. In Den Bosch is het gras hoe dan ook groener!

Smakenrad
Uw verblijf tot nieuwe hoogtes laten stijgen? Stap in het reuzenrad van Den Bosch, dat t/m 30 augustus als restaurant dient op de Pettelaarse Schans. 'Verdraaid lekker!' Geniet samen van het uitzicht over de stad, terwijl u uitgebreid borrelt. Koop uw tickets tijdig online.

Het Zomertheater
Verscholen achter de drukte van de Bossche stad, ligt een heel bijzonder stervormig eiland: de Pettelaarse Schans. Deze zomer wordt dit eiland het ‘thuis’ van een prachtig openluchttheater. Hollands’ grootste artiesten klimmen hier op het podium voor een exclusief optreden intiemer en dichterbij dan ooit. Met iedere weekenddag een andere artiest.

Wandelen & Fietsen
Ontdek bijzondere wandel- en fietsroutes die door en rondom Den Bosch lopen. Hier heeft u alle ruimte om gezamenlijk tot rust te komen in de Moerputten, Bossche Broek of het Vlijmens Ven, waar u bloemrijke hooilanden en graslanden vindt en lekker uit kan waaien!

Musea
In het museumkwartier van Den Bosch bevinden zich twee musea onder één dak: het Design Museum Den Bosch en het Noordbrabants Museum. Het kwartier bestaat uit een serie bijzondere gebouwen daterende van eind 18e tot begin 21e eeuw. Deze zijn rond de prachtige binnentuin aaneengeregen. waardoor het ene museum ongemerkt in het andere overgaat. Gezamenlijk bieden de musea, naast hen omvangrijke aanbod aan kunst en cultuur, een onwijs leuk dagje uit! Meer weten?

Must see's
Uw overnachting in Den Bosch is niet compleet zonder de volgende highlights:

  • Herbeleef het verleden in de Sint-Janskathedraal, een rijk versierde gothische kerk die tussen 1380 en 1520 is gebouwd. Een uniek bouwwerk in Nederland met tevens een schitterend uitzicht vanuit de toren.
  • Het stadhuis op de markt, daterend uit 1670. Een bijzonder pand dat u tijdens kantooruren binnen kunt bekijken!
  • Varen op de Binnendieze. Vaar in een karakteristieke open boot ,onder de bebouwing door en ontdek de historische waterlopen en imposante vestingwerken van de Brabantse hoofdstad.

Benieuwd naar andere highlights in Den Bosch? Lees hier verder.

We hopen dat u een goed idee heeft gekregen van de mogelijkheden in Den Bosch. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Laat het ons vooral weten.