1. Voer de code in

Wat gaat u doen in Den Bosch?


Het is fijn om te weten wat u in onze mooie stad kunt doen, daarom hebben wij voor u een kort overzicht geschreven. Dit zijn volgens Hotel Central de leukste activiteiten in Den Bosch.


Wandelen & Fietsen
Ontdek bijzondere wandel- en fietsroutes die door en rondom Den Bosch lopen. Hier heeft u alle ruimte om gezamenlijk tot rust te komen in de Moerputten, Bossche Broek of het Vlijmens Ven, waar u bloemrijke hooilanden en graslanden vindt en lekker uit kan waaien! De wandelroutes van De Paadjesmakers zijn een echte aanrader!

Musea
In het museumkwartier van Den Bosch bevinden zich twee musea onder één dak: het Design Museum Den Bosch en het Noordbrabants Museum. Het kwartier bestaat uit een serie bijzondere gebouwen daterende van eind 18e tot begin 21e eeuw. Deze zijn rond de prachtige binnentuin aaneengeregen. waardoor het ene museum ongemerkt in het andere overgaat. Gezamenlijk bieden de musea, naast hen omvangrijke aanbod aan kunst en cultuur, een onwijs leuk dagje uit! Meer weten?

Historische highlights
Herbeleef het verleden in de Sint-Janskathedraal, een rijk versierde gothische kerk die tussen 1380 en 1520 is gebouwd. Een uniek bouwwerk in Nederland met tevens een schitterend uitzicht vanuit de toren. Het stadhuis op de markt, daterend uit 1670. Een bijzonder pand dat u tijdens kantooruren binnen kunt bekijken! Varen op de Binnendieze. Vaar in een karakteristieke open boot, onder de bebouwing door en ontdek de historische waterlopen en imposante vestingwerken van de Brabantse hoofdstad. Benieuwd naar andere highlights in Den Bosch? Lees hier verder.

Wist u dat
.....de KLM traditiegetrouw op haar verjaardag 7 oktober, het nieuwe KLM-Huisje bekend maakt. Dit jaar staat de inspiratie voor het Delfsblauwe huisje dat in World Businessclass aan passagiers wordt uitgedeeld, in 's-Hertogenbosch! Het 800 jaar oude pand 'De Moriaen' is het KLM-huisje nummer 101 geworden. Dit pand bevindt zich maar op 67 meter van ons hotel af! Helaas hebben we niet allemaal de mogelijkheid om te vliegen op dit moment. Maar het bewonderen van 'De Moriaen' in het echt kan natuurlijk wel! 

We hopen dat u een goed idee heeft gekregen van de mogelijkheden in Den Bosch. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Laat het ons vooral weten.

Video's

KLM huisje 101 - De Moriaen