1. Voer de code in

Wat gaat u doen in Den Bosch?


Het is fijn om te weten wat u in onze mooie stad kunt doen, daarom hebben wij voor u een kort overzicht geschreven. Dit zijn volgens Hotel Central de leukste activiteiten in Den Bosch.

Varend genieten
Ontdek Den Bosch tijdens een heerlijke rondvaart op de Dommel, langs de stadsmuren of juist langs de Tramkade richting de Maas. De ervaren, enthousiaste schipper van De Vlotte Vloot laat je al het moois van ’s-Hertogenbosch vanaf het water ervaren.

Liever zelf varen? Huur dan eens een van vrolijke elektrische eendjes of een eigen sloepje en dobber de zonsondergang tegemoet. Met een goedgevulde picknickmand of High Tea met hartige gerechten, sandwiches en heerlijke huisgemaakte zoetigheden wordt het extra genieten. Laat het ons weten, dan zorgen wij dat deze klaar staat.

Wandelen & Fietsen
Ontdek bijzondere wandel- en fietsroutes die door en rondom Den Bosch lopen. Hier heeft u alle ruimte om gezamenlijk tot rust te komen in de Moerputten, Bossche Broek of het Vlijmens Ven, waar u bloemrijke hooilanden en graslanden vindt en lekker uit kan waaien! De wandelroutes van De Paadjesmakers zijn een echte aanrader!

Musea
In het museumkwartier van Den Bosch bevinden zich twee musea onder één dak: het Design Museum Den Bosch en het Noordbrabants Museum. Het kwartier bestaat uit een serie bijzondere gebouwen daterende van eind 18e tot begin 21e eeuw. Deze zijn rond de prachtige binnentuin aaneengeregen. waardoor het ene museum ongemerkt in het andere overgaat. Gezamenlijk bieden de musea, naast hen omvangrijke aanbod aan kunst en cultuur, een onwijs leuk dagje uit! Meer weten?

Historische highlights
Herbeleef het verleden in de Sint-Janskathedraal, een rijk versierde gothische kerk die tussen 1380 en 1520 is gebouwd. Een uniek bouwwerk in Nederland met tevens een schitterend uitzicht vanuit de toren. Het stadhuis op de markt, daterend uit 1670. Een bijzonder pand dat u tijdens kantooruren binnen kunt bekijken! Varen op de Binnendieze. Vaar in een karakteristieke open boot, onder de bebouwing door en ontdek de historische waterlopen en imposante vestingwerken van de Brabantse hoofdstad. Benieuwd naar andere highlights in Den Bosch? Lees hier verder.

We hopen dat u een goed idee heeft gekregen van de mogelijkheden in Den Bosch. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Laat het ons vooral weten.