20180823_visitbrabant_denbosch_hr_007_8078
shertogenbosch_shopping_20180823
20190509_visit_brabant_004-7480
20180823_visitbrabant_denbosch_hr_023_8223
het-noordbrabants-museum---20190509_visit_brabant_001-7460
Beste Prijsgarantie
 — 
Voer de code in

Top-10 Highlights Den Bosch

Als je naar 's-Hertogenbosch komt zijn er een aantal plekken die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek. In deze Top-10 Highlights vind je hotspots van Den Bosch die jouw bezoek compleet maken. Vanuit het uiterst centraal gelegen hotel start je super gemakkelijk ieder nieuwe avontuur. Veel plezier!

1. Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, gevestigd in het eeuwenoude historische centrum van ’s-Hertogenbosch. Het museum vertelt het verhaal over het verleden en heden van Brabant. De vaste collectie bevat spraakmakende werken van meesters als Vincent van Gogh, Jan Sluijters en de familie Bruegel. Daarnaast tonen we een brede collectie hedendaags werk van Brabantse kunstenaars. Elk jaar zijn er circa 10 wisselexposities te zien. Daarnaast zijn er diverse rondleidingen en activiteiten voor kinderen. 

Lees meer over Het Noordbrabants Museum

2. Geniet van pracht en praal in de Sint-Janskathedraal

De Sint-Janskathedraal is de trots van Den Bosch! Ben je in de stad, bezoek dan zeker deze bijzondere, gotische kerk. De Sint-Janskathedraal is niet te missen. De torens reiken overal bovenuit.
Tip: Beklim de 43 meter hoge toren en geniet van een prachtig uitzicht over de stad en het Bossche Broek.

Lees hier meer over de Sint-Janskathedraal

3. Bekijk het oudste bakstenen woonhuis De Moriaan

De Moriaan is het oudste bakstenen woonhuis van Nederland. Het gebouw dateert uit het begin van de 13e eeuw en kijkt uit over het hart van de stad: de Markt. Het is ook de thuisbasis van het gastvrij bezoekersloket Visit Den Bosch.

Lees hier meer over woonhuis De Moriaan

4. Bezoek Zoete Lieve Gerritje

'Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve Gerritje. Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve meid.' Wie kent het liedje niet? Zoete Lieve Gerritje wordt gezien als hét symbool van de Bossche en Meierijsche geest, dat staat voor goedmoedigheid en vrolijkheid. Je vindt het standbeeld in het oudste deel van de stad, op de hoek van de Lepelstraat en de Korenbrugstraat op een verlaagd plateau naast de Binnendieze.

Lees meer over Zoete Lieve Gerritje

5. Ontdek Jeroen Bosch in het Jheronimus Bosch Art Center

Het Jheronimus Bosch Art Center staat helemaal in het teken van de beroemde, Bossche schilder Jeroen Bosch. In deze oude kerk vind je alle meesterwerken van de schilder. Reproducties weliswaar, maar op ware grootte en als originelen ingelijst.
Tip: vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Lees hier meer over het Jheronimus Bosch Art Center

6. Bezoek Het Stadhuis op De Markt

Het stadhuis ligt prominent aan de Markt. Het dateert uit 1670. Dat zie je aan de gouden Romeinse cijfers boven de voordeur. Ook binnen is het stadhuis prachtig. Tijdens kantooruren kun je er een kijkje nemen.

Lees meer over Het Stadhuis op De Markt

7. (Er)vaar De Binnendieze

Jaarlijks varen tienduizenden bezoekers over de Binnendieze. Het is daarmee met recht één van de grootste publiekstrekkers van de stad. De Binnendieze is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de muren van de stad. Vaar in een open boot onder de bebouwing van de stad door en ontdek het ondergrondse waterstelsel.

Lees meer over De Binnendieze

8. Ervaar de historie in Het Zwanenbroedershuis

In de Hinthamerstraat vind je het bijzondere Zwanenbroedershuis. Sinds de vijftiende eeuw is dit Zwanenbroedershuis de thuishaven van de broederschap ‘Illustere Lieve Vrouwe’. Ontdek de rijke historie en vele cultuurhistorisch waardevolle voorwerpen, waaronder unieke 15e en 16e eeuwse muziekboeken, houtsnijwerken en de drinkbeker van Willem van Oranje.

Lees meer over Het Zwanenbroedershuis

9. Bezoek De Tramkade

Net buiten de stad ontstaat een sociaal culturele hotspot: de Tramkade. Het ligt op het terrein van voormalig mengvoederfabriek De Heus. Ontdek de Kaaihallen, de Mengfabriek of het Werkwarenhuis op de Tramkade.

Lees meer over De Tramkade

10. Het Design Museum Den Bosch

De collectie van Design Museum Den Bosch bestaat voornamelijk uit keramiek en sieraden. Je vind er werk van Pablo Picasso, Elsa Schiaparelli, Jean Cocteau, Meret Oppenheim, Grayson Perry, Hella Jongerius, Geert Lap, Natasje Boezem, Gijs Bakker, Emmy van Leersum, Kenneth Price, Susan Cohn, Lucio Fontana, Wieki Somers, Man Ray en vele anderen.

Lees meer over Het Design Museum